Durban Dancing Shrimp

Evättömät

Tiesitkö että Durban Dancing Shrimp toimii kalojen puhdistaja ja se ilmoittaa tuntosarviaan heiluttamalla kaloille että puhdistusasema on nyt auki?

Durban Dancing Shrimp (Rhynchocinetes durbanensis) tunnetaan myös nimillä camel shrimp, camelback shrimp, candy shrimp ja the hingebeak prawn. Nimensä Durban Dancing Shrimp on saanut tanssia muistuttavasta liikeestään. Se keinahtelee sivusuunnassa edestakaisin ja koska Durban Dancing Shrimp elää parvissa, näyttää siltä että niilla olisi jatkuvat tanssibileet menossa.

Durban Dancing Shrimp on kaikkiruokainen ja sillä on laaja ruokavalio luonnossa. Usein se saa ruokansa napsimalla parasiitteja ja kuollutta solukkoa kalojen iholta ja suusta. Kalat osaavat saapua Durban Dancing Shrimpin luokse puhdistettavaksi ja hyötyvät tästä sillä puhtaina ne pysyvät terveempinä.

Durban Dancing Shrimp on väriltään pääosin punainen lukuun ottamatta valkoisista pisteistä ja viivosta muodostuvaa kuviointia joka peitää koko ravun. Durban Dancing Shrimp voi kasvaa jopa 4cm mittaiseksi ja uroksen erottaa naaraasta sen suurempien saksien avulla. Luonnossa Durban Dancing Shrimpin elinikä on noin 3-4 vuotta.

Durban Dancing Shrimp on aktiivisimmillaan yöllä, mutta sen voi nähdä myös päivällä sukellusten aikana kurkistamalla kivien ja korallien onkaloihin joissa Durban Dancing Shrimp piilottelee kavereidensa kanssa.

Naaras on valmis lisääntymään kun se on vaihtanut kuortaan. Uros hedelmöittää munat, joita naaras voi munia kerrallaan jopa 1700. Naaras kansaa munia kuorensa alla noin kaksi viikkoa, kunnes munat kuoriutuvat. Pienet munista kuoriutuneet toukat ajelehtivat virran mukana kunnes ne asettuvat sopivaan koloon ja kasvavat aikuisiksi.

Yösukelluksilla näitä rapuja on helppo ja hauska bongata, sillä niiden silmät kiiluvat ja näyttävät aivan pieniltä timanteilta valon osuessa niihin.

Sinua saattaisi kiinnostaa nämäkin

Erakkorapu

Erakkorapu

Tiesitkö että erakkorapu voi tarvittaessa myös pienentyä? Mikäli erakkorapu kasvaa ulos kuorestaan...

SIVUSTOSTA

Sukelluksilla tulee vastaan mitä ihmeellisempiä eläimiä, joista itsekin haluan oppia lisää. Tarkoitus ei ole ryhtyä valemeribiologiksi, vaan etsiä tietoa vastaan tulleista eläimistä ja jakaa sitä INTO DIVE CENTERIN ystävien kanssa. Tässä teille faktoja merenalaisesta luonnosta hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa (mutta täysin vakavissaan). Toivottavasti myös sinä opit täältä jotain uutta. Sukellusterveisin: Anna

ETSI HAKUSANOILLA