Twospot snapper

Evälliset

Tiesitkö että Twospotted snapper kerääntyy usein yli sadan yksilön parviin, mutta se viihtyy myös yksin?

Tämä kala on helppo bongata sukelluksen aikana, mutta usen se jätetään huomioimatta sen ”tavallisuuden” takia. Kauniisti auringossa kimaltavat kaksi täplää sen kehon takaosassa näyttävät aivan pieniltä timanteilta ja ainakin minun mielestäni tämän kalan uimista on ihana seurata.

Merten ruokatejussa twospotted snapper on keskivaiheilla. Sitä ei juurikaan kalasteta ihmisen ruuaksi Thaimaassa, mutta se on herkkua useammille isommille petokaloille. Twospotted snapper on itsekin petokala ja se syö lounaakseen pienempiä kaloja ja äyriäisiä.

Twospotted snapper on yleensä noin 10-15cm pitkä, mutta se voi kasvaa jopa 25cm kokoiseksi. Sitä esiintyy pääasiassa Indo-Pacificin alueella mutta havaintoja on tehty myös kauempana Samoan ja Fijin saarilla.

Tästä Aasian arkisesta kalasta ei juurikaan tahdo löytyä tarkkaa tietoa sen elintavoista ja lisääntymisestä.

Twospotted snapper, latinalaiselta lajinimeltään Lutjanus biguttatum, tunnetaan myös nimellä twospot banded snapper.

Sinua saattaisi kiinnostaa nämäkin

SIVUSTOSTA

Sukelluksilla tulee vastaan mitä ihmeellisempiä eläimiä, joista itsekin haluan oppia lisää. Tarkoitus ei ole ryhtyä valemeribiologiksi, vaan etsiä tietoa vastaan tulleista eläimistä ja jakaa sitä INTO DIVE CENTERIN ystävien kanssa. Tässä teille faktoja merenalaisesta luonnosta hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa (mutta täysin vakavissaan). Toivottavasti myös sinä opit täältä jotain uutta. Sukellusterveisin: Anna

ETSI HAKUSANOILLA