Squirrelfish

Evälliset

Tiesitkö että Squirrelfish pystyy tuottamaan ääniä uimarakollaan viestiäkseen muille lajitovereille?

Yleisin Thaimaassa nähtävä Squirrelfish on kuvan Crowned Squirrelfish, joita näkee usein sukelluksilla parveilevan onkaloissa ja koralliviuhkojen suojissa. Äänet jotka Squirrelfish saa uimarakollaan aikaan, kuulostavat naksahduksilta ja murinalta ja ne muistuttavat hieman oravan ääntelyä. Nämä äänet ovat myös sukeltajan kuultavissa mikäli ne osaa tunnistaa.

Squirrelfish viettää aikaa yleensä noin 10-20 yksilön parvissa. Se kasvavaa noin 15-20cm mittaiseksi ja sen keskimääräinen elinikä on 2-4 vuotta.

Squirrelfish on aktiivisimmillaan yöllä ja se näkee hyvin pimeässä suurilla silmillään. Squirrelfish metsästää pimeän tultua ruuakseen pieniä kaloja, äyriäisiä ja muita selkärangattomia. Päivisin Squirrelfish hengailee kavereidensa kanssa varjoissa suojassa saalistajiltaan, joita ovat mm. snapperit, trevallyt ja sammakkokalat (frogfish).

Squirelfish lisääntyy kutemalla. Naaras laskee munat sopivaksi katsomaansa paikkaan meren pohjaan ja uros hedelmöittää munat. Munien kuoriuduttua pienet Squirrelfishit piilottelevat saalistajiltaan kunnes ne ovat kasvaneet tarpeeksi suuriksi viettääkseen aikaansa näkösällä. Tämän vuoksi sukeltajat harvemmin näkevät pieniä ja suloisia vauva Squirrelfishejä.

Sinua saattaisi kiinnostaa nämäkin

SIVUSTOSTA

Sukelluksilla tulee vastaan mitä ihmeellisempiä eläimiä, joista itsekin haluan oppia lisää. Tarkoitus ei ole ryhtyä valemeribiologiksi, vaan etsiä tietoa vastaan tulleista eläimistä ja jakaa sitä INTO DIVE CENTERIN ystävien kanssa. Tässä teille faktoja merenalaisesta luonnosta hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa (mutta täysin vakavissaan). Toivottavasti myös sinä opit täältä jotain uutta. Sukellusterveisin: Anna

ETSI HAKUSANOILLA