Barrakuda

Evälliset

Tiesitkö että Barrakuda voi saavuttaa jopa 43km/h nopeuden saalistaessaan? Barrakuda hyökkää saaliinsa kimppuun yleensä yöllä jolloin Barrakudat ovat aktiivisimmillaan.

Barrakuda on lihansyöjä, joka saalistaa yöpalakseen lähes kaikkia itseään pienempiä kaloja. Barrakudalla on loistava näkö ja se saalistaa näköäistinsa avulla. Barrakuda kiinnostuu kimaltavista asioista, joten sukeltajan kannattaa jättää kiiltävät korut rannalle ettei Barrakuda luule niitä lounaaksi. Barrakudan hampaat ovat veitsen terävät ja osa niistä osoittaa sen nielua kohti, joten liukaspintaiset kalat sujahtavat helposti sen ruuaksi. Barrakudilla ei ole juurikaan luonnollisia vihollisia, niitä syövät lähinnä erilaiset hait ja Orca-valaat.

Barrakudien maksimi koko vaihtelee hieman lajeittain pienimpien jäädessä 50cm mittaisiksi ja suurimpien kasvaessa jopa 180cm pitkiksi. Barrakudan maksimi elinikä ei ole tiedossa, mutta niiden elinikä voi usein ylittää 14 vuotta.

Barrakudan lisääntymisestä ei tiedetä vielä kovinkaan paljon. Tiedossa ei tarkkaan ole missä ja milloin Barrakudat lisääntyvät. Se kuitenkin tiedetään, että Barrakuda äiti käy munimassa matalassa ja Barrakuda isä hedelmöitää munat muninnan jälkeen. Hedelmöittyneet munat kuorituvat reilun puolen vuorokauden kuluttua ja ensimmäiset hetkensä Barrakudan toukat syövät kasvillisuutta kunnes ovat tarpeeksi suuria metsästämään.

Nuoret Barrakudat viihtyvät yleensä parvissa, sillä parvi antaa niille suojaa muilta saalistajilta. Aikuisena Barrakuda elää yleensä yksin, mutta ne saattavat myös jäädä parveksi koko elämänsä ajan. Valtavansuuret aikuisten Barrakudien muodostamat parvet ovat upea näky sukelluksella.

Barrakudia on yli 25 eri lajia ja se on yksi vanhimmista tiedossa olevista petokaloista. Barrakudia on ollut merissämme yli 40 miljoonan vuoden ajan.

Sinua saattaisi kiinnostaa nämäkin

SIVUSTOSTA

Sukelluksilla tulee vastaan mitä ihmeellisempiä eläimiä, joista itsekin haluan oppia lisää. Tarkoitus ei ole ryhtyä valemeribiologiksi, vaan etsiä tietoa vastaan tulleista eläimistä ja jakaa sitä INTO DIVE CENTERIN ystävien kanssa. Tässä teille faktoja merenalaisesta luonnosta hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa (mutta täysin vakavissaan). Toivottavasti myös sinä opit täältä jotain uutta. Sukellusterveisin: Anna

ETSI HAKUSANOILLA